Buffer: Het geheime wapen van sociale media

Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest. Het rijtje aan social media kanalen is te veel om met 1 hand te managen. Maar hoe doen al die andere merken dat dan? Optie 1: een duur team inhuren die het beheert. Optie 2: een platform gebruiken die je niks kost en tijd bespaart. Klinkt het te mooi om waar te zijn? Laat ons je meenemen naar het geheime wapen van sociale media, namelijk: Buffer.

Eerst even een korte disclaimer: wij hebben geen directe link of sponsordeal met Buffer. Dit is onze oprechte mening over het platform, en we worden op geen enkele manier betaald voor dit artikel.

Wat is het?

Buffer is een platform waarop je al je sociale media kanalen in 1 overzicht kan beheren. Zo kan je onder andere Facebook, Instagram en Twitter met elkaar koppelen, en vanuit 1 omgeving op alle kanalen posten. Ook heeft het de optie om posts te plannen voor een komende dag, zodat het dan automatisch geplaatst word. Verder zijn er vele betaalde functies zoals analytics.

Hoe werkt het?

Zo simpel als het maar kan. Je moet als eerste al je kanalen toevoegen aan Buffer. Met de gratis versie kan dit tot 3 kanalen.

In het midden zie je een grote lijst met alle dagen. Hier staat per dag de tijden vlak voor de meeste mensen op sociale media zitten. Hiermee zorg je ervoor dat je post de meeste mensen bereikt.

Door op een tijd te klikken maar je een post aan voor dat moment. Je kan nu je foto of filmpje uploaden, en een tekst toevoegen. Buffer zorgt er dan voor dat je content geplaatst wordt.

Op deze manier heb je al je sociale media kanalen in 1 mooi overzicht om alles in 1 keer te beheren. Zo zorg je er altijd voor dat je potentiele klanten de beste content te zien krijgen.

Wij helpen je op weg

Professionele hulp is nooit ver weg. Wij staan altijd voor je klaar om jou te helpen op je sociale media avontuur. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem direct contact op.

Gerelateerde posts:

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.