Nieuwe website voor strandpaviljoen Ballum

Nieuwe website voor strandpaviljoen Ballum

Tijdens mijn HAVO opleiding volgde ik het vak O&O (Onderzoeken & Ontwerpen). Daarin kreeg je projecten van opdrachtgevers wat je met een groep moest aanpakken. In het laatste jaar had je de meesterproef. Dit was een eindopdracht die ook het hele jaar duurde. Ik heb samen met Marith Buma in opdracht van Compion een website ontworpen voor Strandpaviljoen Ballum. In deze post behandelen we het proces in het kort, maar hieronder kan je het volledige verslag lezen.

Een wireframe

Het wireframe is eigenlijk de fundering van je website-ontwerp. Het is dan ook de eerste stap in het design proces. In het wireframe zijn alle pagina’s te zien, en hoe ze met elkaar verbonden zijn. Je beantwoord vragen als wat is het doel van elke pagina, en welke route moet de eindgebruiker nemen om zijn doel te behalen. Je wilt natuurlijk dat die route zo makkelijk mogelijk is. Daar komt een stuk UX bij kijken. In deze blog post leggen we uit wat UX inhoudt, en waarom het zo belangrijk is. Het bouwen van het wireframe is heel belangrijk, en gebeurt in goed overleg met de klant. Zodra het wireframe is vastgelegd, worden er weinig tot geen wijzigingen gedaan aan de paginastructuur.

We hebben er voor gezorgd dat elke pagina een doel heeft. Bijvoorbeeld de homepagina. Hierop wil je de acties die je van de meeste gebruikers verwacht. In ons geval: reserveren en contact opnemen. Daarnaast wilden we duidelijk de sfeer overbrengen, en daarvoor zijn de foto’s en filmpjes heel nuttig.

Hoe ziet jouw wireframe er uit?

Laat door ons een wireframe maken, speciaal voor jouw doel. Met een wireframe krijg je direct een gevoel voor de structuur van je website, en kan je visueel zien hoe hij zou functioneren. Neem contact met ons op om te zien wat wij voor jou kunnen betekenen.

Stylesheet

Een website moet natuurlijk eenheid hebben, alle elementen moeten met elkaar spreken. Om de eenheid te creëren hebben wij een stylesheet gemaakt. Een stylesheet is een pagina waar je alle elementen die je nodig hebt voor een website af kunt halen. Van de kleuren tot de typografie en van de actieknoppen tot de cards. Alles staat daarin.

“Het paviljoen wil een luxe uitstraling, vandaar het meer klassieke font en de rustige kleuren.”

Daarop hebben wij het stylesheet voor deze website op gebasseerd. De kleuren stralen samen rust uit, en geven het gevoel alsof je op het strand staat terwijl de wind door je haren heen gaan. Door het gebruik van natuurlijke elementen versterken we dat gevoel.

Design

Nu kon het leukste gedeelte beginnen, het vormgeven van de website. De kleuren en typografie laten spreken. We hebben de elementen toegepast op de verschillende pagina’s om de website tot leven te brengen. Hierbij hebben we natuurlijk onze eigen richtlijnen van het stylesheet toegepast.

Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk het hele interactieve ontwerp op Figma!

Aanbevolen cases

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *