Buffer gebruiken voor social media management

Buffer gebruiken voor social media management

Buffer is een handige tool als je op een gemakkelijke manier posts wilt plannen en delen op verschillende social media platforms, zoals Instagram en Facebook. In deze tutorial leggen we je uit hoe je Buffer kunt gebruiken om je social media posts te plannen.

Inhoudsopgave

Maak een Buffer-account aan

Om te beginnen heb je een Buffer-account nodig. Ga hiervoor naar de website van Buffer op https://buffer.com/ en klik op “Sign up”. Je kunt kiezen voor een gratis account of een betaald abonnement afsluiten, afhankelijk van je behoeften. Als je een gratis account aanmaakt, kun je maximaal drie social media accounts koppelen en maximaal tien posts per maand plannen.

Voeg je social media accounts toe

Voeg je social media accounts toe aan Buffer door op “Add a social account” te klikken en vervolgens in te loggen op het account dat je wilt toevoegen. Je kunt zowel je Instagram- als je Facebook-account toevoegen.

Maak een post aan

Klik op “Create a post” om een nieuwe post aan te maken. Voer de tekst van je post in en voeg eventueel een afbeelding of video toe. Je kunt ook hashtags toevoegen en de tijd van publicatie instellen. Als je bijvoorbeeld wilt dat je post om 8 uur ’s ochtends gepubliceerd wordt, kun je dit tijdstip instellen.

Selecteer de social media accounts waarop je wilt plaatsen

Selecteer de social media accounts waarop je de post wilt plaatsen door het vinkje naast het account aan te zetten. Als je bijvoorbeeld zowel op Instagram als op Facebook wilt plaatsen, zet je de vinkjes naast beide accounts aan.

Voeg de post toe aan de wachtrij

Klik op “Add to queue” om de post aan de wachtrij toe te voegen. Je kunt ook kiezen om de post direct te plaatsen door op “Post now” te klikken. Als je de post aan de wachtrij toevoegt, zal Buffer de post automatisch op het ingestelde tijdstip publiceren.

Bekijk je geplande en gepubliceerde posts

Je kunt je geplande en gepubliceerde posts bekijken door naar het “Publishing” tabblad te gaan. Hier zie je een overzicht van alle posts die zijn gepland of gepubliceerd, met de datum en tijd van publicatie.

Liever professionele hulp?

Buffer is een gebruiksvriendelijke tool voor social media management, maar het is niet bedoeld als vervanging voor professioneel social media management. Als je op zoek bent naar een professionele oplossing voor social media management, kunnen wij jou daarmee helpen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *