Een frisse start voor Next Dance

Een frisse start voor Next Dance

Een gloednieuwe website, huisstijl en social media posts. Dat was alles wat André van Next Dance nog nodig had, en wij hebben dat voor hem kunnen regelen.

Wat was er nodig?

Begin dit jaar kreeg ik het eerste telefoontje van André. Hij wou graag zijn dansschool starten, en had daar hulp bij nodig. Het belangrijkste was zijn website. Hij wou graag dat zijn cursisten online zijn lessen konden boeken, en ook betalen. Zodat er geen gedoe was met onbetaalde lessen en inschrijvingen.

We gingen samen kijken naar de mogelijkheden om dit te realiseren, terwijl het binnen het budget blijft. Wij besloten om een basis website te gaan maken, met alle belangrijke info van de dansschool, een agenda met de komende lessen, inschrijvingsmogelijkheden, abonnementen en aangezien zijn lessen ook in andere talen worden gegeven is zijn website in zowel het Nederlands als het Engels te zien.

Daarnaast wou André graag een set social media posts waarbij hij zelf de tekst en afbeelding aan kon passen.

Hoe hebben wij dit gerealiseerd?

De huisstijl

André had zelf al een logo gemaakt die hij graag wou gebruiken. Daarom hebben wij het huisstijl daar omheen gemaakt. Met natuurlijk de kernwaarden van Next Dance in gedachten. Strak en modern, maar toch ook een beetje speels. Net zoals zijn lessen, die worden heel professioneel gegeven, met een goed oog voor detail, maar er wordt ook altijd gelachen. De merkkleuren zijn overgenomen vanuit het logo, deze staan ook voor actie, liefde, en een stukje magie.

De website

Voor de website hebben we natuurlijk eerst het wireframe opgebouwd. De website uit de volgende 4 hoofdpagina’s bestaan:

  • Een homepagina die de bezoeker gelijk moet triggeren om een (proef)les te boeken.
  • Een agenda waar alle komende lessen te zien zijn, met een optie om je aan te melden.
  • Een pagina waar de prijzen van de abonnementen te zien zijn, met opties om deze abonnementen gelijk te kopen.
  • Een ‘over’ pagina, waar meer informatie over Next Dance en André te vinden is. Met ook zijn verhaal over het geven van danslessen.

Bij elk van deze 4 pagina’s hebben we gekeken naar welke actie wij van de bezoeker willen. Uiteindelijk is het grootste doel om de bezoeker een les te laten boeken. Deze actie komt dus ook op bijna elke pagina weer terug, zo is op de homepagina de eerste knop die je zit ‘Boek nu’.

Zoals al onze andere websites is ook deze website gebouwd in WordPress met Elementor Pro. Deze tools worden als industrie standaard beschouwd voor het maken van websites. Samen met André hebben we de teksten geschreven voor in de verschillende secties.

Voor het boekingssysteem hebben we gebruik gemaakt van Eversports. Dit is een management systeem speciaal ontwikkelt voor sport gerelateerde verenigingen. Daardoor is het voor André heel makkelijk om zijn lessen in te plannen, en te zien wie er naar deze lessen komen. Ook het betalingssysteem is geïntegreerd met Eversports in combinatie met Stripe. Door deze integratie kan André zijn lessen op de site of in de app van Eversports toevoegen, en wordt dit automatisch op de website aangepast.

Social media posts

Sociale media is tegenwoordig steeds belangrijker als het gaat om marketing. Het is daar dan ook net zo van belang om je branding aan te houden. Daarom hebben wij voor André een set posts gemaakt waarin hij zelf de afbeelding en tekst kan aanpassen. Deze posts sluiten natuurlijk ook weer aan op de huisstijl, en zijn gericht op de call to actions.

Social Templates NextDance (1e revisie)
Aanbevolen cases

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *