9 AI-tools om je te helpen met je bedrijf

9 AI-tools om je te helpen met je bedrijf

Inhoudsopgave

Wat is artificial intelligence?

Artificial Intelligence (kunstmatige intelligentie) is een vorm van technologie die zich richt op het reproduceren van menselijk gedrag. AI heeft als doel om complexe taken te automatiseren of te vergemakkelijken door gebruik te maken van algoritmen en geavanceerde technologieën zoals machine learningdeep learning en natural language processing. (Bron FrankWatching)

1. Flair.ai

Een volledige fotostudio is natuurlijk duur, en misschien heb je er wel helemaal geen plek voor. Dan is Flair.AI een mooie uitkomst. Beschrijf in welke setting jouw product moet staan, en Flair creëert er een afbeelding van. Een deofles op het strand, of een glas whiskey in de bergen? In een paar klikken heb je het op je beeldscherm.

 • Kosten: gratis proefversie
 • Account: aanmelden voor bèta-omgeving

Flair.ai, een tool voor productfoto's.

Screenshot van website Flair.ai.

2. Cleanup.pictures

Stel je hebt een mooie foto van je bedrijfspand, maar er staan mensen voor. Of een strakke bureaufoto, maar er liggen nog losse pennen en papieren op. Je kan natuurlijk in Photoshop proberen dit weg te halen, maar Cleanup.pictures doet het voor je, in een paar seconden!

 • Kosten: gratis tot een resolutie van 720p
 • Account: niet nodig

Cleanup pictures ai tool.

Screenshot van website Cleanup.pictures

3. PatternedAI

Een achtergrond voor je website, productfoto of wat dan ook? PatternedAI genereert ze zo voor je. Van flitsende kleuren tot aan een mooie bloemetjesachtergrond, je kunt het zo gek niet bedenken.

 • Kosten: gratis tot 10 patronen
 • Account: nodig

PatternedAI tool.

Screenshot van website PatternedAI

4. CopyMonkey

Als je een webshop op Amazon hebt kan het lastig zijn om goede product omschrijvingen te schrijven. Daar is de AI-tool van CopyMonkey voor. Het algoritme genereert geoptimaliseerde keywords en beschrijvingen waarmee je gegarandeerd organisch op de eerste zoekresultatenpagina verschijnt.

 • Kosten: $ 24 per maand
 • Account: nodig

5. Cleanvoice

Als je podcast van een uur opneemt kan die niet helemaal vlekkeloos gaan. Er zullen vast een paar euh’s in zitten, of momenten waar je net wat luider praat. Als je geen uren kwijt wilt zijn om dit er handmatig uit te knippen kan je de tool van Cleanvoice gebruiken. Deze tool haalt alle oneffenheden er moeiteloos voor je uit.

 • Kosten: 30 minuten gratis om Cleanvoice uit te proberen, daarna € 1 per uur
 • Account: nodig

Cleanvoice ai tool voor opschonen geluid podcasts.

Screenshot van website Cleanvoice.

6. Sounddraw

Achtergrond muziek nodig voor je video? Er bestaat natuurlijk al veel muziek klaar om te gebruiken, maar als je het perfect bij de video wilt laten passen wordt een band inhuren al gauw heel duur. Met Sounddraw creëer je met behulp van artificial intelligence rechtenvrije muziek. Je hoeft alleen de stemming, genre en tempo te bepalen en Sounddraw doet de rest. Ideaal voor (achtergrond)muziek bij bijvoorbeeld podcasts, vlogs, en advertenties.

 • Kosten: gratis genereren van muziek, $ 16,99 per maand om muziek ook te gebruiken in je kanalen
 • Account: nodig

Sounddraw AI tool voor muziek.

Screenshot van website Sounddraw

7. Murf.ai

Een fijne voice-over is soms moeilijk te vinden. Bovendien kan er best wat tijd overheen gaan voordat je jouw geluidsfragment terug hebt. Murf.ai brengt hier verandering in. Hier combineer je AI met een aantal beschikbare stemacteurs. Binnen een paar minuten heb je een voice-over van studiokwaliteit die niet van echt te onderscheiden is.

 • Kosten: gratis tot 10 minuten, zonder downloads
 • Account: nodig

8. Otter.ai

Notuleren, bij elke meeting Stel, je zit in een vergadering van ruim een uur met een paar collega’s. Dat wat er besproken wordt, moet natuurlijk wel genotuleerd worden. Maar wie gaat dat doen? Want eerlijk gezegd, daar heeft niemand zin in. Dan biedt Otter.ai uitkomst. Deze tool neemt vergaderingen uit Zoom, Google Meets, en Microsoft Teams voor je op en maakt er automatisch een samenvatting van. Handig!

 • Kosten: gratis tot 300 minuten per maand / 30 minuten per meeting
 • Account: nodig
Otter ai tool om mee te notuleren.

9. Looka

Op zoek naar een unieke merkidentiteit? Looka maakt voor jou de logo’s en templates waar je trots op kunt zijn. Het enige dat je hoeft te doen, is je product- of bedrijfsnaam invullen en aangeven op welke branche het van toepassing is. Looka doet de rest.

 • Kosten: gratis
 • Account: niet nodig

Bonus: There’s an AI for that

Elke dag worden er nieuwe tools ontwikkeld en artificial intelligence toegepast. Dat is te veel om zelf bij te houden. Dat doet There’s an AI for that voor jou. Dagelijks even bijhouden of je niks mist dus!

 • Kosten: gratis
 • Account: niet nodig

Welke tools uit deze lijst ken je al? En welke tools mogen er volgens jou echt niet ontbreken? Deel je ervaringen in de reacties!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *