Het betalingsplatform Stripe koppelen aan WooCommerce

Het betalingsplatform Stripe koppelen aan WooCommerce

Als je een webshop hebt wil je natuurlijk een mogelijkheid hebben voor je klanten om te betalen. Het betalingsproces is dan ook 1 van de meest cruciale momenten bij het online verkopen van producten. Als hier iets mis gaat, of het is teveel moeite voor de klant, is de kans heel groot dat ze afhaken. In deze tutorial laten we je zien hoe je Stripe aan WooCommerce kan koppelen, door middel van de API in Stripe. om er voor te zorgen dat deze betalingen soepel verlopen.

Inhoudsopgave

Wat is Stripe?

Stripe is een betalingsplatform die wereldwijd veel gebruikt wordt door online winkels, maar ook bedrijven die online diensten aanbieden. Je kan het koppelen aan platformen als Shopify, en ook WooCommerce. Je kunt betalingen regelen voor producten, diensten, en ook abonnementen. Stripe ondersteund vele betalingsmethoden zoals iDeal, Sofort, Klarna en Credit Cards.

Een account aanmaken

Om met Stripe aan de slag te gaan heb je eerst een account nodig. Volg de stappen hieronder om jouw account aan te maken.

Wat is WooCommerce?

WooCommerce is een WordPress plugin voor webshops. Hierin kan je je producten toevoegen, orders inzien en nog veel meer andere functies die handig zijn voor webshops. WooCommerce is gratis te gebruiken en is ook de basis voor veel andere bekende webshops. Wij gebruiken ook standaard WooCommerce als webshop platform op onze websites. Je kan de WooCommerce plugin hier vinden:

De Stripe API koppelen aan WooCommerce

Om WooCommerce en Stripe met elkaar te laten communiceren moeten we de API koppelen. Om dit te doen hebben we 2 sleutels nodig, en de Stripe plugin voor WooCommerce

Volg de stappen hieronder om de API te koppelen.

Je hebt nu toegang tot alle betalingsmethoden die Stripe beschikbaar heeft, waaronder iDeal, Credit Card, en Apple Pay.

Eén reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *